letselschade

Bedrijfsongevallen en beroepsziekten

Waar gewerkt wordt gebeuren ongevallen. Zeker waar gewerkt wordt met machines, installaties of gereedschap gebeuren regelmatig ongelukken op de werkvloer. Niet alleen op de bouwplaats gebeuren veel ongevallen, maar je kunt ook denken aan heftruckongevallen, laad- en los ongevallen, ongevallen tijdens werken op hoogte of zelfs ongevallen tijdens een bedrijfsuitje.

De werkgever is doorgaans aansprakelijk als jij letsel oploopt door een ongeval tijdens de uitoefening van jouw werkzaamheden. De werkgever is namelijk verplicht om maatregelen te treffen en aanwijzingen te verstrekken om te voorkomen dat jij tijdens jouw werk schade oploopt. Bovendien moet jouw werkgever controleren of de verstrekte aanwijzingen worden nageleefd. Op de werkgever rust een strenge zorgplicht.

Jij moet als werknemer bewijzen dat jij letsel hebt opgelopen tijdens jouw werk. Als jou dat lukt is jouw werkgever aansprakelijk en dient hij jouw schade te vergoeden. De werkgever komt alleen onder de aansprakelijkheid uit als hij kan bewijzen dat hij aan zijn strenge zorgplicht heeft voldaan, of als hij kan bewijzen dat jij opzettelijk of bewust roekeloos hebt gehandeld. In de praktijk blijkt dit zeer lastig te zijn voor de werkgever.  

Niet alleen van toepassing op loondienst

Deze regeling geldt niet alleen als jij in loondienst voor een werkgever werkt, maar ook als jij bijvoorbeeld als stagiair, vrijwilliger, gedetacheerde werknemer of ZZP-er voor een opdrachtgever werkt.

Meestal vergoedt een verzekeraar jouw schade

Ik maak vaak mee dat werknemers het lastig vinden om hun werkgever of opdrachtgever aansprakelijk te stellen. Men is vaak bang om de werkrelatie negatief te beïnvloeden of zelfs ontslagen te worden. Dit hoeft natuurlijk niet het geval te zijn. Het is van belang om op de juiste manier te communiceren met jouw werkgever. Bovendien is een werkgever meestal verzekerd voor aansprakelijkheid. De schadevergoeding verloopt dan via de aansprakelijkheidsverzekeraar van de werkgever.

Meldingsplicht Nederlandse Arbeidsinspectie

Is er sprake van een ziekenhuisopname, blijvend letsel of overlijden, dan is de werkgever op grond van de Arbowet verplicht om het ongeval te melden bij de Nederlandse Arbeidsinspectie. Er zal dan vervolgens een ongevalsonderzoek worden uitgevoerd. Voldoet de werkgever niet aan de meldingsplicht, dan kan hij een forse boete opgelegd krijgen.

Beroepsziekten

Niet alleen bij bedrijfsongevallen maar ook bij beroepsziekten kan de werkgever aansprakelijk zijn. Er moet dan sprake zijn van lichamelijke of psychische klachten die door jouw werk zijn ontstaan. Enkele veel voorkomende voorbeelden zijn rug- en knieklachten door lichamelijk zwaar werk, gehoorschade door lawaai, RSI en psychische aandoeningen zoals burn-out, PTSS en depressie.

Op zoek naar een second opinion?

Als je twijfelt of jouw huidige belangenbehartiger jouw letselschadezaak op de juiste manier behandelt, help ik jou graag met behulp van een second opinion of overname van de behandeling van jouw zaak. Tijdens het gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken wij jouw zaak en vertel ik graag wat ik voor jou kan doen.

Ik help jou graag

Ik help jou graag met het verhalen van de schadevergoeding waar jij recht op hebt, zodat jij je volledig kunt concentreren op jouw herstel. Tijdens het gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken wij jouw zaak en vertel ik graag wat ik voor jou kan doen.

Liever direct in gesprek?

info@christianletselschade.nl
+31 6 27440336
Bredaseweg 108 A, 4902 NS Oosterhout

waarom kiezen voor Christian?

Strijdlustig

Vastberadenheid drijft Christian. Hij zet door waar anderen stoppen, combineert creativiteit met scherpte, en blijft overtuigend pleiten voor zijn cliënten. Zijn veerkracht is jouw kracht.

Zorgvuldig

Deskundigheid en precisie vormen de basis van Christian zijn aanpak. Hij benadert elke zaak kritisch en realistisch, waarbij hij altijd streeft naar het beste resultaat voor zijn cliënten. Jouw vertrouwen is zijn verantwoordelijkheid.

Rust

Bij Christian Letselschade Advocatuur staat rust centraal. Hij biedt een toegankelijke en empathische benadering, zodat cliënten zich begrepen en ondersteund voelen. Zijn heldere communicatie en servicegerichtheid zorgen voor een prettige ervaring.