letselschade

Letselschadedoor strafrechtelijke overtredingen en (gewelds)misdrijven

Heb je als gevolg van een overtreding of (gewelds)misdrijf schade opgelopen, dan kun jij je als slachtoffer voegen in het strafproces en een schadevergoeding vorderen van de verdachte. Deze zogenaamde voeging benadeelde partij is een laagdrempelige en eenvoudige procedure, waardoor het niet noodzakelijk is om zelf een procedure bij de civiele rechter op te starten.

Vergroot jouw kans van slagen

Bij een voeging benadeelde partij wordt jouw verzoek tot schadevergoeding beoordeeld door de strafrechter. Zodra het Openbaar Ministerie van plan is om de verdachte te vervolgen, zul jij een formulier ontvangen. Het is van belang dat jij jouw schadeposten zo goed mogelijk onderbouwt met bewijsstukken. Daarmee vergroot jij namelijk jouw kans van slagen.

De schadevergoedingsmaatregel

Een fijn instrument in deze procedure is de zogenaamde schadevergoedingsmaatregel. Als de strafrechter de door jou gevorderde schadevergoeding toewijst kan tevens een schadevergoedingsmaatregel worden opgelegd. De Staat zorgt er dan middels het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) voor dat jij jouw toegewezen schadevergoeding ontvangt. Het CJIB zorgt ervoor dat de veroordeelde de schadevergoeding aan de Staat betaalt.

Op zoek naar een second opinion?

Als je twijfelt of jouw huidige belangenbehartiger jouw letselschadezaak op de juiste manier behandelt, help ik jou graag met behulp van een second opinion of overname van de behandeling van jouw zaak. Tijdens het gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken wij jouw zaak en vertel ik graag wat ik voor jou kan doen.

Heb jij schade opgelopen als gevolg van een overtreding of (gewelds)misdrijf?

Ik help jou graag met het verhalen van de schadevergoeding waar jij recht op hebt, zodat jij je volledig kunt concentreren op jouw herstel. Tijdens het gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken wij jouw zaak en vertel ik graag wat ik voor jou kan doen.

Liever direct in gesprek?

info@christianletselschade.nl
+31 6 27440336
Bredaseweg 108 A, 4902 NS Oosterhout

waarom kiezen voor Christian?

Strijdlustig

Vastberadenheid drijft Christian. Hij zet door waar anderen stoppen, combineert creativiteit met scherpte, en blijft overtuigend pleiten voor zijn cliënten. Zijn veerkracht is jouw kracht.

Zorgvuldig

Deskundigheid en precisie vormen de basis van Christian zijn aanpak. Hij benadert elke zaak kritisch en realistisch, waarbij hij altijd streeft naar het beste resultaat voor zijn cliënten. Jouw vertrouwen is zijn verantwoordelijkheid.

Rust

Bij Christian Letselschade Advocatuur staat rust centraal. Hij biedt een toegankelijke en empathische benadering, zodat cliënten zich begrepen en ondersteund voelen. Zijn heldere communicatie en servicegerichtheid zorgen voor een prettige ervaring.