letselschade

Ongevallen door gebrekkige openbare wegen

De gemeente, provincie of Rijkswaterstaat is als wegbeheerder verantwoordelijk voor de veiligheid van onze wegen. Zij moeten ervoor zorgen dat de openbare wegen, fietspaden en stoepen in goede staat zijn. Heb je letselschade opgelopen doordat de weg gebrekkig is? Dan is de wegbeheerder aansprakelijk.

Of een weg gebrekkig is, is afhankelijk van de omstandigheden van de specifieke situatie. Beoordeeld moet worden of de weg voldoet aan de eisen die men daaraan in de gegeven omstandigheden mag stellen. Is de weg deugdelijk met het oog op voorkoming van gevaar voor personen en zaken? Daarbij wordt onder meer gelet op het te verwachten gebruik of de bestemming van de weg, de kans op ongevallen, de ernst van de gevolgen en de redelijkerwijs te treffen onderhouds- en veiligheidsmaatregelen.

Het verhalen van schade op de wegbeheerder is doorgaans een uitdaging. Jij zal namelijk moeten bewijzen dat je letsel hebt opgelopen doordat de weg niet voldoet aan de eisen die je daar - gelet op de specifieke situatie - aan mag stellen. Het gaat hier om een zogenaamde inspanningsverplichting van de wegbeheerder. De weg hoeft niet steeds in perfecte staat te zijn.‍

Op zoek naar een second opinion?

Als je twijfelt of jouw huidige belangenbehartiger jouw letselschadezaak op de juiste manier behandelt, help ik jou graag met behulp van een second opinion of overname van de behandeling van jouw zaak. Tijdens het gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken wij jouw zaak en vertel ik graag wat ik voor jou kan doen.

Hulp nodig bij het verhalen van jouw schade?

Ik help jou graag met het verhalen van de schadevergoeding waar jij recht op hebt, zodat jij je volledig kunt concentreren op jouw herstel. Tijdens het gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken wij jouw zaak en vertel ik graag wat ik voor jou kan doen.

Liever direct in gesprek?

info@christianletselschade.nl
+31 6 27440336
Bredaseweg 108 A, 4902 NS Oosterhout

waarom kiezen voor Christian?

Strijdlustig

Vastberadenheid drijft Christian. Hij zet door waar anderen stoppen, combineert creativiteit met scherpte, en blijft overtuigend pleiten voor zijn cliënten. Zijn veerkracht is jouw kracht.

Zorgvuldig

Deskundigheid en precisie vormen de basis van Christian zijn aanpak. Hij benadert elke zaak kritisch en realistisch, waarbij hij altijd streeft naar het beste resultaat voor zijn cliënten. Jouw vertrouwen is zijn verantwoordelijkheid.

Rust

Bij Christian Letselschade Advocatuur staat rust centraal. Hij biedt een toegankelijke en empathische benadering, zodat cliënten zich begrepen en ondersteund voelen. Zijn heldere communicatie en servicegerichtheid zorgen voor een prettige ervaring.