letselschade

Letselschade door dieren

Dieren kunnen de meest onvoorspelbare gedragingen vertonen en ongevallen veroorzaken. Hierdoor kun je letsel oplopen. Je kunt gebeten worden of vallen door de aanval van een hond. Een trap van een paard of een val van een paard kan ernstig letsel veroorzaken. De beet van een dier kan tot blijvende littekens of angstklachten leiden. Ook kan een dier plotseling de weg op rennen en een verkeersongeval veroorzaken met alle gevolgen van dien.

Aansprakelijkheid van de bezitter

Meestal is de eigenaar van het dier of degene die het dier in zijn bezit heeft aansprakelijk voor de schade die is ontstaan door de gedraging van het dier. Men spreekt hier van een zogenaamde risicoaansprakelijkheid. Dit is een vorm van aansprakelijkheid die niet gebaseerd is op schuld, maar op het gegeven dat iemand bezitter is van een dier. Dieren kunnen immers onberekenbaar zijn en vormen daarmee een risico op het ontstaan van schade. De bezitter die voor een bepaald dier kiest, neemt daarmee ook het risico op het ontstaan van schade.

Wordt het dier gebruikt in de uitoefening van een bedrijf, dan is de bedrijfsmatig gebruiker aansprakelijk. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een paard dat door een manege wordt gebruikt voor paardrijles of overige ritten.

Bij wilde dieren wordt het ingewikkelder

Bij ongevallen met wilde dieren, zoals herten, is het ingewikkelder om iemand aansprakelijk te stellen. In uitzonderlijke gevallen kan wel eventueel de beheerder van het gebied verantwoordelijk zijn, bijvoorbeeld als er onvoldoende veiligheidsmaatregelen langs de wegen zijn getroffen.

Op zoek naar een second opinion?

Als je twijfelt of jouw huidige belangenbehartiger jouw letselschadezaak op de juiste manier behandelt, help ik jou graag met behulp van een second opinion of overname van de behandeling van jouw zaak. Tijdens het gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken wij jouw zaak en vertel ik graag wat ik voor jou kan doen.

Heb jij letselschade opgelopen door een dier?

Ik help jou graag met het verhalen van de schadevergoeding waar jij recht op hebt, zodat jij je volledig kunt concentreren op jouw herstel. Tijdens het gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken wij jouw zaak en vertel ik graag wat ik voor jou kan doen.

Liever direct in gesprek?

info@christianletselschade.nl
+31 6 27440336
Bredaseweg 108 A, 4902 NS Oosterhout

waarom kiezen voor Christian?

Strijdlustig

Vastberadenheid drijft Christian. Hij zet door waar anderen stoppen, combineert creativiteit met scherpte, en blijft overtuigend pleiten voor zijn cliënten. Zijn veerkracht is jouw kracht.

Zorgvuldig

Deskundigheid en precisie vormen de basis van Christian zijn aanpak. Hij benadert elke zaak kritisch en realistisch, waarbij hij altijd streeft naar het beste resultaat voor zijn cliënten. Jouw vertrouwen is zijn verantwoordelijkheid.

Rust

Bij Christian Letselschade Advocatuur staat rust centraal. Hij biedt een toegankelijke en empathische benadering, zodat cliënten zich begrepen en ondersteund voelen. Zijn heldere communicatie en servicegerichtheid zorgen voor een prettige ervaring.