Schadevergoeding

Welke schade kun je claimen?

Als je een ongeval hebt gehad is de kans groot dat je letselschade hebt opgelopen. Letselschade is de schade die je lijdt als gevolg van lichamelijke of geestelijke klachten en beperkingen die je hebt opgelopen als gevolg van een ongeval. De schade verschilt uiteraard per slachtoffer. Om die reden is het van belang dat voor elke situatie maatwerk wordt geleverd. De te vorderen schade bestaat uit twee hoofdcategorieën, namelijk materiële schade en immateriële schade.

Materiële schade

Hieronder vallen alle schadeposten die op geld waardeerbaar zijn. Het gaat dan om gemaakte kosten en gelede schade, zoals bijvoorbeeld medische kosten, ziekenhuis- en revalidatiedaggeldvergoeding, persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, reiskosten, misgelopen inkomsten, pensioenschade, studievertraging.

Immateriële schade

Dit betreft een tegemoetkoming voor alle emotionele en mentale schade door pijn, verdriet of verminderde levensvreugde als gevolg van een ongeval. Hoewel deze schadepost niet eenvoudig in een geldbedrag is uit te drukken, wordt het ook wel smartengeld genoemd.

De hoogte van het smartengeld is afhankelijke van de omstandigheden van het specifieke geval. Zo wordt onder meer gekeken naar de aard en ernst van het letsel, de duur van het herstelproces, de aanwezigheid van blijvende klachten en beperkingen, de leeftijd

Affectieschade

Als een dierbare ernstig letsel oploopt of overlijdt door de schuld van een ander kun je sinds 1 januari 2019 aanspraak maken op een vergoeding van smartengeld. Dat noemt men affectieschade. Het gaat hier vooral om een symbolische erkenning en genoegdoening voor het leed dat de nabestaanden is aangedaan.

De kring van gerechtigden is beperkt tot de partner, ouders en kinderen van de gekwetste en andere personen die in een nauwe persoonlijke relatie tot de gekwetste staan. Afhankelijk van jouw relatie tot de ernstig gewonde of overledene kun je op het moment denken aan een vergoeding van € 12.500,00 tot € 20.000,00. Het gaat hier om vaste bedragen die zijn vastgesteld in het Besluit vergoeding affectieschade.

Hulp nodig bij het verhalen van jouw schade?

Ik help jou graag met het verhalen van de schadevergoeding waar jij recht op hebt, zodat jij je volledig kunt concentreren op jouw herstel. Tijdens het gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken wij jouw zaak en vertel ik graag wat ik voor jou kan doen.

Liever direct in gesprek?

info@christianletselschade.nl
+31 6 27440336
Bredaseweg 108 A, 4902 NS Oosterhout

waarom kiezen voor Christian?

Strijdlustig

Vastberadenheid drijft Christian. Hij zet door waar anderen stoppen, combineert creativiteit met scherpte, en blijft overtuigend pleiten voor zijn cliënten. Zijn veerkracht is jouw kracht.

Zorgvuldig

Deskundigheid en precisie vormen de basis van Christian zijn aanpak. Hij benadert elke zaak kritisch en realistisch, waarbij hij altijd streeft naar het beste resultaat voor zijn cliënten. Jouw vertrouwen is zijn verantwoordelijkheid.

Rust

Bij Christian Letselschade Advocatuur staat rust centraal. Hij biedt een toegankelijke en empathische benadering, zodat cliënten zich begrepen en ondersteund voelen. Zijn heldere communicatie en servicegerichtheid zorgen voor een prettige ervaring.